Thursday, 19 August 2010

~ Pulang ~

Ok... waktu keje pun dah nak hampir tamat.. so fikiran pun dah melayang memikirkan aper nak masak time buka pose petang nie.... alhamdulillah la cuaca pun ok skit so bleh la nak cr2 aper yg patut kat bazar tu...pi jgn membazir ye...... ok la selamat pulang ke rumah......tatatititutu....

~ Morning ~

Salam selamat pagi semua... hari nie walaupun cuaca sejuk dan dingin tapi biarlah ianya cuaca diluar jer.. sedar xsedar dah masuk 09 ramadhan kita berpuasa... mudah-mudahan allah menerima ibadah puasa kita. Jadikanlah hr ini lbh baik dr semalam , jadikan semalam itu sebagai satu pengajaran dan pengalaman.ok la kengkawan selamat menjalankan tugas dengan penuh dedikasi untuk hr ini dan selamanya.. ingatlah tanggungjawab itu amanah......tatatititutu...

Wednesday, 18 August 2010

~ Bestnye...~

Hari nie happy sgt .... lau jalan.. duk sorang2 pun boleh senyum2.. aik parah nie.. pi yg penting happy je nak wat aper pun ok jer...penat keje pun xrase sgt alhamdulillah la bulan pose nie aku sihat.. harap2 biarla samapi habis ramadan.. sekarang nie petang time hujan so jaga diri and hati2la kepada kengkawan yg drive sorang2 tu yer.... ok tatatititutu.....

Tuesday, 17 August 2010

~ Letihnyer ~

Seharian bekerja terasa plak penatnye bila dah ptg nie... hr nie byk betul perkara yg menguji tahap kesabaran ku.. mana taknye ade je benda yg nak di soalnya ingat aku nie robot ke yg bleh tau sume benda .. sakit kepala jgn ckp la mau nak pecah otak nie dibuatnye.. pie nak buat cam ne aku nie kan mcm superwomen jgk la (perasan..). Bila dah time nak blk tu rasa xsabar jer.. lau bleh skrg aku nak balik dah... ok la dah xtau nak ngomel ape benda so aku simpan citer tuk esok la plak... SELAMAT BERBUKA PUASA SEMUA.... tatatititutu........

~ Selamat Pagi ~


Assalamualaikum...

Hari nie dah 7 hr kita menjalani ibadah puasa...

semoga aper yg kita kerjakn akan mendapat keberkatan...

bukan hanya menahan dr lapar dan dahaga tapi segalanya kita perlu jaga...insyaallah...

Saturday, 14 August 2010

~ Kesejukan ~

Ya allah xtahan dah rasanye kat ofis nie sejuk sesangatnye.... aku dah naik kecut dibuatnye.. nak ckp pun teketar2. esok entah mcm ne plak la.. dah la puasa dugaan betul la...

Friday, 13 August 2010

~ Salam Ramadan~


Kepada semua umat islam seluruhnya.. diucapkan selamat menjalani ibadah puasa....
Hadis Rasulullah s.w.t yg diriwayatkan oleh Bukhari bermaksud : " Apabila kamu berpuasa,maka hendalah kamu menjaga pendengaranmu,penglihatanmu & lidahmu turut berpuasa dr segala yang haram. Jauhila dr suka menyakiti jiranmu,hendaklah kamu bertenang & beramal & jangan biarkan hari tidak berpuasa & hari berpuasa adalah sama" SELAMAT BERPUASA RAMADAN AL-MUBARAK.

Thursday, 12 August 2010

~ Kesabaran ku ~

Banyak benda aku buat hri nie.. kekadang tu happy kekadang tu rasa nak marah pun ade.. pi aku nie jenis happy jer blh senyum2 lg lau kene marah pi dalam hati sikit la geram.. memandangkan bulan baik hari baik nie aku kenela tunaikan yang terbaik....

Tuesday, 29 June 2010

~ Sahabat, Teman dan Kekasih ~


Hati nie sedih dengan semua nie..... antara ke3 nye semua penting bagi ku.. bagaimana kamu? sering kali ianya menjadi perhitungan demi menjaga kesemuanya.. adakala kita tersepit dengannye.. tapi utk mengharungi semua nie kekadang sukarkn? yang dibuang sahabat, yang di kendong teman yang di timang kekasih patut ke??????? ke3nye perlu dlm hidup ini samada kita pandai atau tak utk membezakan ke3nye....

Thursday, 24 June 2010

~ Sedih ~

Knp ye ari nie mood xbrape nak baik la pulak.. sedih rasanye nak menangis tapi tak terluah nak mengamuk x terlepas terbuku je nie.. xpe ada hikmah tu.. yg penting sabar. :(

Friday, 18 June 2010

~ Bertemu dan Berpisah ~

Hari nie hari terakhir bagi kami bersama dgn big bos kitrng sbb lepas ni dia akan bercuti utk melanjutkan pelajarannya maybe 3 thn lagi kita akan bertemu kembali lagi.. so sad but we must accepted about that... diala bos yg paling best walaupn jarak kami berbeza but her is very stronger about work and i very respect to her. Bertemu dan berpisah adat dalam kehidupan so kita harus terima semuanya.....

~ Satu nama tetap dihati ~


ADA SATU NAMA
SATU MASA DULU
PERNAH BAWA DAN BERI BAHAGIA
HINGGA SAAT INI
MASIH KU ABADIKAN DI DALAM HATIKU
DENGAN SATU RASA
DALAM SATU CINTA
SEWAKTU KITA BERSAMA DULU
HANYA KITA YANG TAHU
DALAM MANA TELAH CINTA KITA MEMUTIK

WALAU AKHIR INI
SEAKAN TERPISAH
OLEH MASA DAN SUASANA TAK DIPINTA
NAMUN PERCAYALAH

TIDAK SEDIKIT PUN
KASIHKU KEPADAMU SURUT DAN BERUBAH

PASTI SUATU MASA
KAN BERSAMA LAGI
ENGKAU DAN AKU PASTI JUA NIKMATI
CINTA YANG ISTIMEWA

WALAU KU TAK PASTI
BILAKAH MASANYA
KAU DAN AKU AKAN BERTEMU
UNTUK KITA KEMBALIKAN KEINDAHAN DULU
DENGAN SATU RASA
DALAM SATU CINTA
SEWAKTU KITA BERSAMA DULU
KU SEMAT DI DALAM HATI

HINGGA KITA KAN BERTEMU KEMUDIAN HARI. .

Wednesday, 16 June 2010

~ Percayalah akan cintanya ~


Cinta itu sukar utk ditafsirkan walaupun ianya kadangkala nyata didepan mata.. cinta yg abadi tidak siapa boleh ketahui hanya yang esa sahaja boleh m'ngetahui akan adanya cinta abadi. cinta adam dan hawa juga tidak siapa boleh mentafsir akan keagungannya. Jangan hancurkan segalanya demi cinta yang tidak pasti sebaliknya lihatlah kealam realiti dimana cinta untuknya itu sudah pasti. manusia sering lalai dan alpa dengan nikmat dunia yang sering menjadi halangan untuk kita mengingati akan cinta illahi. Sesungguhnya nikmat cinta illahi itu kekal...........

Tuesday, 15 June 2010

~ Akhirnye ~



Sesuatu yang perlu aku lakukan demi kebaikan semua org.. terimalah akan takdirnye..aku akan wat yg terbaik demi sebuah pengorbanan.Keikhlasan hati.. kejujuran kasih...kebahagian abadi...

Monday, 14 June 2010

~ Sabar itu Perlu ~


eeeeeeeeeee.. tensionnye.. knp nie buat2 xjd.. cikgu pluk dah giveup nak ajar aku nie xfaham2 arrrrrrrrrrr

~ salam perkenalan ~


Hari nie aku fist time wat blog atas bantuan member aku so thanks... byk lg yg aku nak blajar so sabar2 ye....