Tuesday, 29 June 2010

~ Sahabat, Teman dan Kekasih ~


Hati nie sedih dengan semua nie..... antara ke3 nye semua penting bagi ku.. bagaimana kamu? sering kali ianya menjadi perhitungan demi menjaga kesemuanya.. adakala kita tersepit dengannye.. tapi utk mengharungi semua nie kekadang sukarkn? yang dibuang sahabat, yang di kendong teman yang di timang kekasih patut ke??????? ke3nye perlu dlm hidup ini samada kita pandai atau tak utk membezakan ke3nye....

Thursday, 24 June 2010

~ Sedih ~

Knp ye ari nie mood xbrape nak baik la pulak.. sedih rasanye nak menangis tapi tak terluah nak mengamuk x terlepas terbuku je nie.. xpe ada hikmah tu.. yg penting sabar. :(

Friday, 18 June 2010

~ Bertemu dan Berpisah ~

Hari nie hari terakhir bagi kami bersama dgn big bos kitrng sbb lepas ni dia akan bercuti utk melanjutkan pelajarannya maybe 3 thn lagi kita akan bertemu kembali lagi.. so sad but we must accepted about that... diala bos yg paling best walaupn jarak kami berbeza but her is very stronger about work and i very respect to her. Bertemu dan berpisah adat dalam kehidupan so kita harus terima semuanya.....

~ Satu nama tetap dihati ~


ADA SATU NAMA
SATU MASA DULU
PERNAH BAWA DAN BERI BAHAGIA
HINGGA SAAT INI
MASIH KU ABADIKAN DI DALAM HATIKU
DENGAN SATU RASA
DALAM SATU CINTA
SEWAKTU KITA BERSAMA DULU
HANYA KITA YANG TAHU
DALAM MANA TELAH CINTA KITA MEMUTIK

WALAU AKHIR INI
SEAKAN TERPISAH
OLEH MASA DAN SUASANA TAK DIPINTA
NAMUN PERCAYALAH

TIDAK SEDIKIT PUN
KASIHKU KEPADAMU SURUT DAN BERUBAH

PASTI SUATU MASA
KAN BERSAMA LAGI
ENGKAU DAN AKU PASTI JUA NIKMATI
CINTA YANG ISTIMEWA

WALAU KU TAK PASTI
BILAKAH MASANYA
KAU DAN AKU AKAN BERTEMU
UNTUK KITA KEMBALIKAN KEINDAHAN DULU
DENGAN SATU RASA
DALAM SATU CINTA
SEWAKTU KITA BERSAMA DULU
KU SEMAT DI DALAM HATI

HINGGA KITA KAN BERTEMU KEMUDIAN HARI. .

Wednesday, 16 June 2010

~ Percayalah akan cintanya ~


Cinta itu sukar utk ditafsirkan walaupun ianya kadangkala nyata didepan mata.. cinta yg abadi tidak siapa boleh ketahui hanya yang esa sahaja boleh m'ngetahui akan adanya cinta abadi. cinta adam dan hawa juga tidak siapa boleh mentafsir akan keagungannya. Jangan hancurkan segalanya demi cinta yang tidak pasti sebaliknya lihatlah kealam realiti dimana cinta untuknya itu sudah pasti. manusia sering lalai dan alpa dengan nikmat dunia yang sering menjadi halangan untuk kita mengingati akan cinta illahi. Sesungguhnya nikmat cinta illahi itu kekal...........

Tuesday, 15 June 2010

~ Akhirnye ~



Sesuatu yang perlu aku lakukan demi kebaikan semua org.. terimalah akan takdirnye..aku akan wat yg terbaik demi sebuah pengorbanan.Keikhlasan hati.. kejujuran kasih...kebahagian abadi...

Monday, 14 June 2010

~ Sabar itu Perlu ~


eeeeeeeeeee.. tensionnye.. knp nie buat2 xjd.. cikgu pluk dah giveup nak ajar aku nie xfaham2 arrrrrrrrrrr

~ salam perkenalan ~


Hari nie aku fist time wat blog atas bantuan member aku so thanks... byk lg yg aku nak blajar so sabar2 ye....